Maatwerk in moderne logopedie

Het was het jaar 2000 toen in Gezondheidscentrum Didam een bijzonder idee tot leven kwam. Maaike Hendriks, een logopediste met een duidelijke visie en een hart vol ambitie, zag een unieke kans. Zij besloot dat het tijd was voor een verandering in hoe we denken over en werken aan communicatie. Zo werd de kiem geplant voor wat nu bekendstaat als Praatcoach.

De drijvende kracht achter innovatie 

In die vroege dagen, te midden van het dagelijkse leven in het gezondheidscentrum, begon Maaike met het leggen van een stevig fundament. Met een focus op kwaliteit en empathie, streefde ze ernaar om iedereen die binnenkwam een stem te geven. Ze was vastberaden om een verschil te maken.

Van Praatjuf tot Praatcoach

Het succes van Praatjuf, gericht op kinderen, was de basis voor Praatcoach, de tak voor volwassenen. Praatcoach is nu een begrip in de regio, bekend om zijn unieke benadering. Het is toegewijd aan het motto 'Iedereen verdient een stem'. We hebben een omgeving gecreëerd waarin elke stem telt, of het nu die van een cliënt of een medewerker is.

Groei en uitbreiding

Naarmate de tijd verstreek, breidde Praatcoach zich uit, naar de bruisende straten van Arnhem, het pittoreske Nijmegen en de omliggende plaatsen. Het concept van Praatcoach heeft vorm gekregen en steeds meer volwassenen vinden hun weg naar de praktijken.

Complexe communicatie-uitdagingen

Bij Praatcoach richten we ons naast algemene communicatievaardigheden op specifieke uitdagingen waarmee volwassenen geconfronteerd kunnen worden. Onze expertise strekt zich uit tot een scala aan problemen, variërend van stemproblemen door verkeerd gebruik, zoals heesheid of stemverlies, tot spraak- en taalproblemen veroorzaakt door neurologische aandoeningen of ziekte. We behandelen daarnaast slikproblemen die het dagelijks leven ingrijpend kunnen beïnvloeden.

Meer dan woorden

Een zwakke of onduidelijke stem kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat iemand letterlijk 'niet gehoord wordt'. Terwijl slikproblemen het plezier van eten en sociale interacties kunnen beïnvloeden. Onze logopedisten begrijpen de complexiteit en de gevoeligheid van deze problemen. Ze bieden gespecialiseerde, empathische zorg om onze cliënten te helpen hun communicatieve en functionele vaardigheden te verbeteren.

Empathie en expertise: De kern van Praatcoach

Elk behandelplan bij Praatcoach is maatwerk, afgestemd op de individuele behoeften van de cliënt. We gebruiken bewezen methoden en technieken om effectieve oplossingen te bieden. Altijd met het doel om onze cliënten te empoweren en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Unik
Werken bij Praatjuf

Direct contact met een medewerker?

0481 - 47 11 12
Naar boven