Waarom Praatcoach? Jouw stem, jouw kracht

Als jij als volwassene worstelt om verstaanbaar te zijn, bijvoorbeeld door zacht of onduidelijk te praten, dan weet je hoe dit je dagelijks functioneren kan beperken. Misschien voel je je onzeker in een winkel, of vind je het moeilijk om jezelf te zijn in sociale situaties. Dit is waar Praatcoach het verschil maakt. We richten ons specifiek op jouw unieke uitdagingen en bieden oplossingen die jouw communicatieve vaardigheden veranderen.

Jouw communicatie, ons vakgebied

Na een ziekte of operatie kan spreken een enorme uitdaging worden. Stel je voor: je wilt iets zeggen, maar de woorden komen niet. Frustrerend, toch? Bij Praatcoach begrijpen we dat. Of je nu herstelt van een beroerte, worstelt met Parkinson of andere neurologische aandoeningen, wij zijn hier om je te helpen. Ons doel is om je te helpen met het spreken. En om je te helpen weer deel te nemen aan gesprekken, luid en duidelijk.

Taal en spreken heb je dagelijks nodig

Je realiseert je misschien niet hoe essentieel spraak is, totdat het een uitdaging wordt. Als je merkt dat je woorden onduidelijk worden uitgesproken of als je niet meer op woorden kan komen, kan dat je wereld kleiner maken. Praatcoach helpt jou om weer duidelijk en met vertrouwen te spreken. Zodat je weer actief kan deelnemen aan het leven om je heen.

Kauw- en slikproblemen werken beperkend

Wanneer je moeite hebt met eten en drinken. Als een maaltijd meer een strijd dan een genot wordt. Dan zijn dat geen kleine problemen. Bij Praatcoach weten we hoe belangrijk het is om van eten te kunnen genieten en samen met anderen deel te nemen aan maaltijden. We bieden gespecialiseerde hulp om je slikproblemen aan te pakken, zodat eten weer plezierig wordt en geen dagelijkse strijd.

Gespecialiseerde zorg op maat

Bij het Huis voor Logopedie, waar Praatcoach een onderdeel van is,  werken we met een team van ruim 15 logopedisten. Elk met hun eigen specialisatie. Dat betekent dat jij altijd gekoppeld wordt aan iemand die expert is in precies jouw type probleem. Of het nu gaat om problemen na een CVA, bij Parkinson, of andere specifieke spraak- en slikproblemen, wij zorgen dat je de best mogelijke behandeling krijgt.

Communicatie is meer dan praten alleen

Het gaat bij ons niet alleen om de technische kant van spreken. We weten hoe belangrijk het is om je weer gezien en gehoord te voelen in gezelschap. Om weer deel uit te maken van gesprekken zonder dat er 'over je heen gepraat' wordt. Bij Praatcoach streven we ernaar jouw kwaliteit van leven te verbeteren, door je te helpen duidelijk te communiceren.

Praatcoach: Omdat jouw stem ertoe doet

Bij Praatcoach draait alles om jou - jouw stem, jouw communicatie, jouw leven. We begrijpen dat elk probleem met spreken, taal of slikken diep ingrijpt in je dagelijks leven. Daarom zijn onze behandelingen niet alleen gericht op verbetering van je fysieke vaardigheden, maar ook op het verhogen van jouw zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Wij zijn er om je te ondersteunen. Om je te begeleiden en te empoweren op weg naar betere communicatie.

Praatcoach: Jouw partner in communicatie

Bij Praatcoach geloven we in de kracht van communicatie, in alle facetten van het leven. We zijn er om jou te helpen jouw stem te vinden en te gebruiken, in welke vorm dan ook. Wij begeleiden vakkundig en vol enthousiasme jouw reis naar betere communicatie en een rijker leven.

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Unik
Werken bij Praatjuf

Direct contact met een medewerker?

0481 - 47 11 12
Naar boven