Onze specialisaties voor jouw heldere communicatie

Bij Praatcoach draait alles om communicatie. Het is de sleutel tot echt contact met je omgeving. Stel je voor dat je goed in je vel zit omdat je weet dat jij je goed kan uitdrukken. Dat je duidelijk kan maken wat je bedoelt en kan vertellen wat jou bezig houdt. Dat is wat we bij Praatcoach mogelijk maken.

Wij zijn er voor jou, de volwassene die zichzelf wil ontwikkelen. Misschien loop je tegen problemen aan met eten en drinken. Of wil je jouw spraak- of stemgebruik verbeteren. Wat het ook is, wij luisteren. En nog belangrijker: we helpen jou.

Ons team van experts staat klaar met oplossingen op maat. Wij zijn je coach, je gids en jouw steun op de weg naar heldere en krachtige communicatie. Ben je er klaar voor om jezelf te laten horen? Praatcoach is er voor jou.

Voor deze specialisaties kan je bij Praatcoach terecht:

 • Eet- en drinkstoornissen
 • Meertaligheid
 • OMFT
 • Parkinson
 • Spraakontwikkeling
 • Stemontwikkeling
 • Taalontwikkeling

Praatcoach laat je stem horen

Bij Praatcoach is elke specialisatie een belofte van groei en ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat er stappen gezet worden naar helderder communiceren, efficiënter slikken of het aanscherpen van je taalvaardigheden. Wat je doel ook is, wij zijn er om je te begeleiden. Onze aanpak? Altijd persoonlijk en afgestemd op wat jij nodig hebt.

We zien elke stem als een uniek instrument. Praatcoach logopedisten zijn erop gericht jouw stem te versterken en verhelderen. Ze hebben de vrijheid zich te specialiseren, om jou nog beter van dienst te kunnen zijn. Want het draait het allemaal om jouw groei. Wij geloven dat iedereen een stem heeft die het waard is om gehoord te worden.

Zo helpen onze specialisaties jou op de weg naar verbeterde communicatie:

 • Eet- en drinkstoornissen: Stel je voor, je hebt moeite met iets wat voor de meesten van ons zo vanzelfsprekend is: eten en drinken. Dit kan je leven ingrijpend beïnvloeden. Bij Praatcoach helpen we je veilig en efficiënt slikken. Zoals die keer dat een van onze cliënten, herstellende van een beroerte, weer leerde genieten van een maaltijd, zonder angst.
 • Meertaligheid: Meertalig zijn is een kunst en een uitdaging tegelijk. Woon of werk je in een meertalige omgeving? Dan weet je hoe belangrijk duidelijke communicatie is. Bij ons leer je jouw vaardigheden in de Nederlandse taal te verbeteren. Zoals een expat die zich in Nederland heeft gevestigd en worstelt om in het dagelijks leven Nederlands te spreken. Bij Praatcoach werkt ze aan haar taalvaardigheid, zodat ze zich zelfverzekerd voelt tijdens gesprekken met buren, collega's en in winkels.
 • Oro-myofunctionele Therapie (OMFT): OMFT is als een dans voor de spieren van je mond. Het gaat om balans in spierfunctie voor beter spreken, slikken en ademen. Een cliënt van ons corrigeerde zijn tongpositie en ontdekte een wereld van verschil in hoe hij articuleert. Hij merkt dat hij veel beter te verstaan is dan voorheen.
 • Parkinson: Parkinson brengt unieke uitdagingen met zich mee, vooral in spraak en slikken. Wij helpen je om je spraakkwaliteit te verbeteren. Een van onze cliënten leerde bijvoorbeeld zijn stem sterker en duidelijker te gebruiken, een echte overwinning op de symptomen. En super waardevol in zijn contact met zijn omgeving.
 • Spraakontwikkeling: Jouw uitspraak is je visitekaartje. Of je nu subtiel je uitspraak wilt verfijnen of spraakmoeilijkheden wilt overwinnen, we staan voor je klaar. Samen werken we aan heldere en duidelijke communicatie. Zo hebben we een enthousiaste amateuracteur die moeite heeft met articulatie op het toneel. Bij Praatcoach werkt hij aan zijn uitspraak en stemprojectie. Hierdoor verbeteren zijn optredens in lokale theaterproducties aanzienlijk en geniet hij meer van zijn hobby.
 • Stemontwikkeling: Je stem is je persoonlijke expressie, essentieel in het dagelijks leven. Bij Praatcoach werken we aan een sterke en heldere stem. Zoals bij Anna, die haar eigen podcast over tuinieren heeft. Ze werkte aan haar stemprojectie en duidelijkheid, en nu klinkt haar podcast professioneel en is ze duidelijk en prettig om naar te luisteren.
 • Taalontwikkeling: Taal is de brug tussen mensen. Bij Praatcoach versterken we die brug door je te helpen je taalvaardigheden te ontwikkelen. Of je nu moeite hebt met het vinden van de juiste woorden, of het vormen van zinnen, wij bieden de ondersteuning die je nodig hebt. Neem bijvoorbeeld Elise, een fervent lezer die haar woordenschat en zinsopbouw verbeterde. Hierdoor neemt ze nu actief deel aan levendige boekdiscussies bij een boekenclub.

Samen op weg naar duidelijke communicatie

Dit overzicht markeert het begin van jouw avontuur naar heldere communicatie. Bij Praatcoach is elke specialisatie die we bieden een pad naar groei en verbetering. Van de eerste woorden tot het terugvinden van je stem na een uitdaging, wij zijn er om jou of je naasten te begeleiden op deze bijzondere reis.

Elke vooruitgang is een reden tot vieren

Vergeet niet, elke vooruitgang, hoe klein ook, is een moment om te koesteren. Wij zijn er om jou te begeleiden, te ondersteunen en samen successen te vieren. Jouw stem is het hart van onze passie. Wij voelen ons bevoorrecht om jouw communicatieve reis te ondersteunen en te zien schitteren.

Jouw verhaal, jouw stem, jouw toekomst - laten we die samen vormgeven en vieren.

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Unik
Werken bij Praatjuf

Direct contact met een medewerker?

0481 - 47 11 12
Naar boven