Ont­moet Han­nah: Praat­coach met pas­sie voor com­mu­ni­ca­tie

Ontmoet Hannah: Praatcoach met passie voor communicatie

Stel je voor: het is kwart voor acht 's ochtends en mijn werkdag begint. Met een kop koffie in de hand worden de laatste voorbereidingen getroffen. Aangezien ik op vier verschillende locaties werk, is geen enkele dag hetzelfde. Van basisscholen tot gezondheidscentra, elke setting brengt zijn unieke uitdagingen en beloningen met zich mee.

De kunst van maatwerk in logopedie

De behandeling van volwassenen (Praatcoach) wordt door mij afgewisseld met de behandeling van kinderen (Praatjuf). Met specialisaties in chronisch hoesten, stem, manuele facilitatie van de larynx, en de Prompt Methode, is de aanpak altijd op maat gesneden. De Prompt methode wordt daarbij niet alleen toegepast bij kinderen, maar ook bij volwassenen, bijvoorbeeld na een hersenbloeding. Hierbij wordt eerst de juiste stand van de mond aangenomen, waardoor de klank gevormd kan worden. Er wordt continue flexibil geschakeld tussen diverse behandelmethodes, zodat het beste resultaat behaald kan worden.

Afstemming op de cliënt

Bij het aanpakken van stemproblemen is de techniek belangrijk. Maar de essentie ligt in het begrijpen van de impact van deze problemen op het dagelijks leven van de cliënt. Dat gaat van een leraar die lesgeeft in een rumoerige gymzaal tot een oudere die met name verstaanbaar wil zijn voor zijn/ haar directe omgeving. De strategie wordt altijd zorgvuldig afgestemd op de individuele behoeften. Het draait om de vraag: “Wat is het meest vervelend met betrekking tot de klacht.” Deze aanpak zorgt ervoor dat cliënten zich gehoord voelen.

Samenwerking en communicatie: een teaminspanning

Om de best mogelijke zorg te beden, werk ik regelmatig samen met andere professionals, zoals fysiotherapeuten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat behandelingen efficiënt en met minimale belasting voor de cliënt kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast is het sparren met logopedie collega's binnen het 'Huis voor Logopedie' van onschatbare waarde voor mijn professionele ontwikkeling en het welzijn van mijn cliënten.

De beloning: zichtbare vooruitgang

Het mooiste aspect van mijn werk, is het zien van de vooruitgang bij cliënten. Of het nu gaat om een kind dat duidelijker begint te spreken of een volwassene die zijn stem terugkrijgt, deze momenten van succes zijn onbetaalbaar. Ze herinneren mij eraan waarom ik elke dag weer met veel plezier mijn werk uitvoer.

Toekomstplannen: verdere specialisatie

Met een passie voor mijn vak en een verlangen om te blijven groeien, ben ik van plan mij verder te specialiseren in de behandeling van stemproblemen bij volwassenen. En dan met name in combinatie met diverse ziektebeelden. Binnen deze grote praktijk is er volop ruimte en zijn er veel mogelijkheden om mij verder te specialiseren. Ik krijg namelijk vaker mensen met specifieke klachten, waardoor ik mij in een bepaalde richting verder kan ontwikkelen.

Een teamspeler in hart en nieren

In essentie is logopedie teamwork. Het is de combinatie van expertise, persoonlijke betrokkenheid, en de wil om elke cliënt vooruit te helpen die het werk zo bijzonder maakt. Door praktisch en op ervaring gebaseerde oplossingen te bieden, maakt ik een verschil in de levens van mensen. 

Dit is mijn verhaal, mijn kijk op logopedie. Het is een pad gevuld met uitdagingen, maar ook met ongekende voldoening. Elke dag is een nieuwe kans om iemands leven te verrijken, en daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor.

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Unik
Werken bij Praatjuf
sluiten

Meld je aan voor de laatste tips en praktische adviezen die je direct kan gaan toepassen.

Direct contact met een medewerker?

0481 - 47 11 12
Naar boven